HTML

üzenet haza

üzenet az otthon maradottaknak

Friss topikok

Linkblog

2010.08.03. 23:16 venyercsan

38. nap Santiago de Compostella - Hendaye kb 780 km /vonattal/ 07.28.

Reggel még egy utolsó reggeli a menyország bárban, majd a szobában hamar rádöbbentünk, hogy kb tíz percünk van összepakolni.

Csak úgy füstölt a kezünk. Már mindketten mennénk haza. Gyors kijelentkezés, majd irány a vasútállomás. Szerencsére Ádámka nagyon ügyesen választott szállodát, hisz kb 3 percre voltunk az állomástól. Vonatunk pontosan érkezett, akárcsak mi. 9:25 kor elindultunk HAZA... Jobban mondva Párizs felé... egész pontosan csak franciaország irányába... de kezdetnek nem rossz :) A vonat szép tiszta volt. Másodosztályon kaptunk helyet. Olyasmi volt mint nálunk az intercity. Az ülésekre kis doboz volt készítve, ebben fülhallgató volt, hogy aki akar, az a szék melletti lukból zent csaljon a füleibe. Négy különböző zenecsatorna volt; klasszikus két populáris, és egy Enya CD. Indulás -és pár megálló- után a folyosó fölött elhelyezett tévéken filmet vetítettek. Spanyolul és angolul adtak hozzá hangot. Három film volt, így viszonylag kibírható volt a 20:40 ig tartó utazás. Mivel nem sok időnk volt a következő vonatig, így csak kimentünk az állomás elé, de nem mentünk körbenézni, inkább megkerestük az indulás helyét. A vonat 22:18-ra volt kiírva, de csak 22:40 körül indult. Ezen hálókocsik voltak. Egy fülkében hat ágy volt; három-három egymás fölött. Hát ez rosszabb, mint a zarándokszállás :) de közeledünk haza...

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://venyercsan.blog.hu/api/trackback/id/tr462197224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása