HTML

üzenet haza

üzenet az otthon maradottaknak

Friss topikok

Linkblog

2010.07.12. 10:41 venyercsan

19. nap Viren del Camino - Santibañez 33 km 07.09.

Ma nehezen indultunk. Keves seta utan hatraneztem, es nem hittem a szememnek. Misi jott, de egyedul. Eloszor is nem ertettem, hogy hogy lehet mogottunk, hiszen ok ugy mentek, hogy porzott utanuk az ut; aztan az is fura volt, hogy egyedul jon. Elmeselte, hogy volt egy kis nezetelteresuk, es most ugy tunik kulon folytatjak utjukat. Ebbe most nem mennek bele reszletesebben. Ez az Ut mar csak ilyen; tartogat meglepeteseket mindenki szamara.

Nekunk nagyon jot tett, hogy talalkoztunk Misivel, mert vegre nem kellett edesanyara varni; Misinek nem merte azt mondani, hogy alljunk meg. Es hat Misi megy, mint gep. Ennek koszonheto ez a kilometer-mennyiseg. Igen-igen, mara is rovid napot terveztunk... talan majd holnap...

Estere nagyon jo kis szallasra erkeztunk. egy fiatal srac fogadott minket. mondta, hogy a szallasdijon felul befizethetunk vacsorara. Jo illatokat ereztunk, reg ettunk meleg etelt, am legyen. A kertben egy hosszu asztalnal teritettek meg nekunk. Ket hazigazda volt: a fital srac, meg egy kozepkoru. Hoztak is az etelt. Ez ugy nezett ki, mint a rizses hus, csak hus nem volt hozza. Hat ez van; meg kell enni. Furcsalltam, hogy en nem ennek az illatat erezhettem, de lehet hogy azt maguknak foztek. immel-ammal, de megettem. Ezutan kihoztak egy nagy fazekat, hogy aki keri a maradekot, az meg ehet. Paran vettek meg. Volt egy idosebb francia par, akik ravetettek magukat a fazekra, es az osszes maradekot kiszedtek. No ekkor jott a meglepetes. Kihoztak ket hatalmas talat salataval. Nagyon jol volt izesitve. Majd hoztak meg ket nagy talat; ezen rantotta volt (itt sutnek bele krumplit, es tortillanak hivjak), Utana meg ket tal: Porkolt, es fott krumpli, majd Parolt zoldborso (ez erdekes volt, mert a hejaval egyutt voltparolva, de finom volt. Es termeszetesen meg asvanyviz es vorosbor.

Vacsora utan elbeszelgettem a fiatalabb sraccal. Elmondta, hogy az idosebb spanyol es Barcelonabol jott, o pedig csehorszagbol. Elmeselte, hogy 2008-ban egyszer mar vegigment az Uton; most masodszor van itt. Ket honapja van ezen a szallason, mint onkentes. 4 euroval vagott neki az utnak, volt mar magyarorszagon egy unios program kereteben nyaralt a Balatonnal; es angliai utazasa sem kerult neki semmibe. Egy igazi eletmuvesz. Hamar elrepult az este.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://venyercsan.blog.hu/api/trackback/id/tr722146000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása